Ξυλολέβητας Kiturami

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #4136 από ΣΤΕΛΑΡΑΣ
Απαντήθηκε από ΣΤΕΛΑΡΑΣ στο θέμα Απ: Ξυλολέβητας Kiturami
Βεβαιως και θα σας πω τις εντυπωσεις μου κι οχι μονο παιδια αφου σκοπος τουτου του φορουμ ειναι και η ανταλλαγη πληροφοριων και γνωσεων πανω σε προβληματισμους και αναζητησεις σε διαφορα αγνωστα προς το παρον θεματα.Ο Kituramis μου αγοραστηκε Νοεμβριο απο Αθηνα και ηρθε να μεινει μονιμα στο χωριο που διαμενω στην Ορεινη Αργολιδα σε υψομετρο περιπου 600 μ.Τα κριτηρια που με ωθησαν στην αγορα του ηταν η οικονομια του σε καταναλωση και αποδοση αναλογα,τα ζεστα νερα χρησης που εχεις οποτε το θελησεις,ο θερμοστατης χωρου που εχει,τα διαφορα συστηματα ασφαλειας κτλκτλ.Η συνδεση του ειναι με ανοιχτο δοχειο διαστολης και απλη χωρις αυτοματισμους και μπιχλιμπιδια ηλεκτρονικα που οπως αποδειχτηκε <περιττευουν> στην περιπτωση μου.Παραλληλα τον συνδεσαμε και με το μποιλερ του ηλιακου 160 λιτρα που εχω + τα δικα του 110 λιτρα και ειμαστε τρισευτιχισμενοι.Ο υδραυλικος γατονι B) εκανε πατεντα-κολπα διαφορα διοτι ο ηλιακος ειναι με κλειστο κυκλωμα ενω ο λεβητας με ανοικτο(εβαλε ενα μικρο κλειστο δ.δ μην με ρωτησετε παραπερα γιατι και πως)μια επιπλεον βαλβιδα ασφαλειας,μανομετρα,βανες,τριοδη κ.α.Το αποτελεσμα λοιπον...ο θερμοστατης στους 65 βαθμους νερου και το σπιτι μεσα με 23-24 βαθμους κελσιου ΜΟΝΙΜΑ.Να θυμισω σπιτι περιπου 120 τετρ φτιαγμενο το 70΄μπατικο χτισιμο χωρις καποια μονωση εκτος της κεραμοσκεπης.Στους 85 εαν το βαλεις πολυ απλα ΔΕΝ καθεσαι στο σπιτι.ΠΡΟΣΟΧΗ Δεν διαφημιζω,εκθειαζω .περηφανευομαι περιγραφω τα πραγματα οπως ειναι.Ξανα παλι,α τα ξυλα μου ειναι πορτοκαλιες-ελιες-βερικκοκιες απο 5 εκ διαμετρο εως και30-35 εκ και ξερα περσινα και μερικα προπερσινα ΒΑΣΙΚΟ αυτο.4 φορες την ημερα γεμισμα απο 35 κιλα εως και 50-54 αναλογα τις εξωτ.θερμοκ την ημερα.Καθαρισμος σταχτης ΣΧΕΔΟΝ καθε πρωι και καθαρισμος στα τουμπο καθε 25 μερες για καλυτερη ΑΠΟΔΟΣΗ ;)(10 λεπτα υποθεση) .Μιας που ειπα για αποδοση γραφει για 75%....αν δειτε αλλου υπαρχουν με 80% 85% κοκ μηχανηματα που πολυ απλα εμεις στην πραξη δεν θα το καταλαβουμε.Η καμιναδα μου ειναι περιπου 4.5 μ ο χωρος ευαερος,ευκολη τροφοδοσια-καθαρισμος και κατι που ξεχασα δεν εχω αποσυνδεσει τον λεβητα πετρελαιου απλα εαν θελω κλεινοντας και ανοιγοντας χειροκινητα 2 βανες μπορω να λειτουργω οποιον θελω,ειπαμε γατονι ο μαστορης B).Εν κατακλειδι μπορει να εχει την φασαρια του ο ξυλολεβητας εχει ομως και την <<<γοητεια>>.και τα καλα του αποκτωντας μια ΣΧΕΣΗ μαζι του αφου ζεσταινει με τον πιο υγειινο τροπο τους ανθρωπους που αγαπας και σε αγαπανε. :)Φιλικα Στελαρας.
Last edit: 12 Χρόνια 3 Μήνες πριν by ΣΤΕΛΑΡΑΣ.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": alex5815

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #4139 από ΡΙΣΣΟΥ
Απαντήθηκε από ΡΙΣΣΟΥ στο θέμα Απ: Ξυλολέβητας Kiturami
καταρχην συγγνωμη απο το forum για τα κεφαλαια,δεν ηξερα.τωρα στο θεμα και παλι.;Στελαρα οπως φαινεται μαλλον θα τον παραγγειλω.Η περιπτωση μας ειναι παρομοια,εγω μενω εξω απο Βεροια σε υψομετρο γυρω στα 400μ και σπιτι 120μ χτισμενο πριν περιπου μια δεκαετια αλλα χωρις καποια μονωση(μεγαλο λαθος).Εδω καιμε συνηθως οξυα,δρυσ,πουρναρι κτλ. οπου εχουν οι εμποροι.Τωρα για τη συνδεση ο υδραυλικος(καλος μαστορας και φιλος)μου ειπε για κλειστο κυκλωμα εκτος αν εχω προβλημα απο θεμα ασφαλειας εγω και το κανουμε με ανοιχτο,οπως μου ειπε αυτος τα δουλευει ετσι με τρεις βαλβιδες ασφαλειας και ποτε δεν ειχε προβλημα,ομως δε συζητησαμε λεπτομερειες και μαλλον θα τον παρω τηλεφωνο για να τα δουμε καλυτερα.Α, δεν ανεφερα οτι θα ειναι συνδεμενος παραλληλα με το πετρελαιο,και οπως μου ειπε δε θα χρειαζεται να κλεισω η να ανοιξω κατι αν θελω να καψω πετρελαιο.(δυσκολα). Σχετικα με εσενα σε λυπαμαι :P ,23-24 βαθμους μεσα στο σπιτι? πρεπει να ιδρωνεις συνεχεια,εγω με την τιμη του πετρελαιου εκει που ειναι και με τζακι, με το ζορι πηγαινω στο 20-22,για τα υπνοδωματια δε λεω γιατι το καλοριφερ αναβει μονο το βραδυ,ασε δραμα :( :( .

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #4271 από ΣΤΕΛΑΡΑΣ
Απαντήθηκε από ΣΤΕΛΑΡΑΣ στο θέμα Απ: Ξυλολέβητας Kiturami
Ναι 23 βαθμους αποδεδειγμενα με ηλεκτρονικο ψηφιακο θερμομετρο και μεγαλες απωλειες λογω ξυλινων κουφωματων.Παντου εχω τριστηλα σωματα πανελ εκτος απο 2 δωματια και μπανιο.Για να καταλαβεις ενιαιος χωρος σαλοτραπεζαριας 50 περιπου τετρ.υπαρχουν 4 τριστηλα.Τωρα για τον Kiturami δεν ξερω τι ηταν αυτο που μου αρεσε ακριβως ισως το design το καλουπι που λεμε, ο μεγαλος κυλινδρικος θαλαμος καυσης που εχει το σχημα σαν κατασκευη δεν ξερω.Κυκλοφοραμε ολοι με κοντομανικα στην κυριολεξια μεσα στο σπιτι και τα παραθυρα ειναι συνεχεια θαμπωμενα δυστυχως,δευτερη κουβερτα δεν εχει βαλει κανενας κι ολα αυτα χωρις να με ενδιαφερει το κοστος καθολου οπως παλια που κοιταζα και χρονομετρουσα με το κινητο το αναμμα-σβησιμο του θερμοστατη.Οσο για την συνδεση με το κλειστο δ.δ να το προσεξεις αρκετα γιατι δεν γνωριζουμε πολλα γυρω απο αυτα,και σε περιπτωσεις οπως η διακοπη ρευματος υπαρχει καποιο θεμα :ohmy: .Μην ξεχασω να αναφερω και 2 ελλατωματα που εχει κατ εμε...1)πρεπει να σηκωνεις λιγο την βαρια σχαρα κατα το καθαρισμα(εχω βρει τον τροπο)της σταχτης 2)Τα εργαλεια καθαρισμου που δινει η εταιρεια δεν ειναι πολυ στιβαρα(εφτιαξα δικα μου) ;) .Αν καταληξεις σ`αυτον πες μου εντυπωσεις!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #4274 από ΡΙΣΣΟΥ
Απαντήθηκε από ΡΙΣΣΟΥ στο θέμα Απ: Ξυλολέβητας Kiturami
λοιπον εχθες ειδα για πρωτη φορα λεβητα kiturami μιας και ο υδραυλικος μου θα τοποθετησει εναν ιδιο με αυτον που θελω να βαλω εγω, στο σπιτι του.εχω παθει πλακα με το χωρο καυσης,χωραει ολοκληρο δεντρο.αυτο που λες Στελαρα με τη σταχτη μαλλον εχεις δικιο οπωσ το ειδα και εγω γιατι δεν εχει και ιδιαιτερο χωρο απο κατω,αλλα οπως μου ειπε και αυτος, οι σταχτες λογω της βεβηασμενης καυσης ειναι αρκετα λιγοτερες σε σχση με εναν απλο ξυλολεβητα.επισης μου εδειξε τις βαλβιδες που ειχα πει.τελικα θα μπουν δυο θερμοκρασιας και μια πιεσεως και οπως ειπε χωρις κανενα προβλημα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #5007 από Γιαννης43
Απαντήθηκε από Γιαννης43 στο θέμα Απ: Ξυλολέβητας Kiturami
αγαπητοί φίλοι του κιτουραμι τον έχω και εγω[τον 35000 θερμίδες] και ειμαι φοβερα ευχαριστημενος. ειμαι απο Χιο και ο χωρος που ζεσταινω ειναι 258τ.μ με επιτυχια (σε διώροφο) . Η θερμοκρασιες που πιανω ειναι 20 εως 23 αναλογα με τις εξωτερικες συνθηκες[μποφόρ/χαμηλες θερ] τον εχω με 2 ασφαλιστικα και με ανοιχτο δοχειο διαστολης για 100% ασφαλεια επειδη τον τοποθετησα εγω.Πραγματικα γυριζεις με το φανελακι. Δουλευει σε 24ωρη βαση επι 50 ημερες συνεχως.Εχω μια απορία, πως καθαριζετε ο θαλαμος απο την πισσα? Για να ειμαι ειλικρινης τον καθαρισα ριχνοντας χοντρο αλατι και καθαρισε τελεια . φοβάμαι μηπως ομως του κανω ζημια.Βεβαια αγορασα σημερα 2 ραβδους ορυκτο καταλυτη αλλα θα τους ριξω σε 15 ημερες μιας που οι ραβδοι εχουν 9 ευρω ο ενας. Ξερει κανεις καποιον πιο οικονομικοτερο τροπο καθαρισμου ; Παντως σαν ξυλολεβιτας ειναι φοβερος. Πάντως σε σχόλια αλλου που εχει κιτουραμι , η αλλαγη απο ξυλοκαζανο σε πετρελαιο γινετε μονο με θερμοστατες και οχι με κλεισιμο βανων, απλα κοστίζει παραπανω.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #5042 από pantelis1973
Απαντήθηκε από pantelis1973 στο θέμα Απ: Ξυλολέβητας Kiturami

Γιαννης43 έγραψε: αγαπητοί φίλοι του κιτουραμι τον έχω και εγω[τον 35000 θερμίδες] και ειμαι φοβερα ευχαριστημενος. ειμαι απο Χιο και ο χωρος που ζεσταινω ειναι 258τ.μ με επιτυχια (σε διώροφο) . Η θερμοκρασιες που πιανω ειναι 20 εως 23 αναλογα με τις εξωτερικες συνθηκες[μποφόρ/χαμηλες θερ] τον εχω με 2 ασφαλιστικα και με ανοιχτο δοχειο διαστολης για 100% ασφαλεια επειδη τον τοποθετησα εγω.Πραγματικα γυριζεις με το φανελακι. Δουλευει σε 24ωρη βαση επι 50 ημερες συνεχως.Εχω μια απορία, πως καθαριζετε ο θαλαμος απο την πισσα? Για να ειμαι ειλικρινης τον καθαρισα ριχνοντας χοντρο αλατι και καθαρισε τελεια . φοβάμαι μηπως ομως του κανω ζημια.Βεβαια αγορασα σημερα 2 ραβδους ορυκτο καταλυτη αλλα θα τους ριξω σε 15 ημερες μιας που οι ραβδοι εχουν 9 ευρω ο ενας. Ξερει κανεις καποιον πιο οικονομικοτερο τροπο καθαρισμου ; Παντως σαν ξυλολεβιτας ειναι φοβερος. Πάντως σε σχόλια αλλου που εχει κιτουραμι , η αλλαγη απο ξυλοκαζανο σε πετρελαιο γινετε μονο με θερμοστατες και οχι με κλεισιμο βανων, απλα κοστίζει παραπανω.


φιλε γιαννη 258τμ με 35000 θερμιδες? απο καταναλωση τι εχεις?

Δεν κανει κρυο στην Ελλάδα...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.071 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ