Το επόμενο βήμα για τα μέλη του energ.gr

Περισσότερα
10 Χρόνια 8 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 8 Μήνες πριν #107530 από jnet
Αντι για ΜΚΟ μπορεί να γίνει μία Κοινωνική Επιχείρηση Κοιν.Σ.Επ.
Διαδικασίες Ιδρυσης

Σύντομος Οδηγός


koinsep.org
www.epixeiro.gr/%CE%A5%CF%80%CE%BF%CF%83...-2012-03-15-09-53-27

Κοστίζει τόσο να είσαι ειλικρινής όταν είσαι ευφυής! Είναι σαν να είσαι τίμιος όταν είσαι φιλόδοξος.
Last edit: 10 Χρόνια 8 Μήνες πριν by jnet.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 8 Μήνες πριν #107533 από fiskilis
Καλημερα σας. ειμαι στην διαθεση σας για καθε ενημερωση σχετικα με τις Κοινωνικες Συνεταιριστικες Επιχειρησεις,

Φισκιλης Αγγελος
(στοιχεια επικοινωνιας μαζι μου στο koinsep.org)
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": jnet

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 8 Μήνες πριν #107534 από glf
σε μια ημερίδα που έγινε στην Κοζάνη, μας είπαν ότι έγινε τέτοια συνεταιριστική επιχείριση στην Καρδίτσα. και ότι σκοπός είναι να γίνει μια οργάνωση στην παραγωγή καυσίμων από τη διαθέσιμη βιομάζα.
ο καθένας δλδ να τροφοδοτεί την επιχείριση με τα κλαδέματα κτλ και να έχει μέρος της παραγωγής.
απλό και ωραίο.

δε ξέρω πόσο έχει προχωρήσει εκεί το θέμα...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 8 Μήνες πριν #107584 από mastoras
Γιώργο καλησπέρα. Θα μπορούσες σε παρακαλώ να ολοκληρώσεις την σκέψη σου, σχετικά με ότι έχεις αναφέρει περί σύσταση συλλόγου με μέλη από το energ.gr. ?

Τι αντικείμενο θα έχει αυτός ο σύλλογος, και ποια θα είναι η δραστηριότητα του ?

Επίσης δεν νομίζεις ότι το θέμα αυτό θα πρέπει να έχει την τύχη ενός συμμαζέματος.....η θα το αφήσουμε όπως είναι ? :dry:

fiskilis ποια η διαφορά, ενός συλλόγου-σωματείου, με μια ΜΚΟ η μη κερδοσκοπική συνεταιριστική επιχείρηση.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 8 Μήνες πριν #107607 από jnet
Απαντήθηκε από jnet στο θέμα Το επόμενο βήμα για τα μέλη του energ.gr
Μέχρι τώρα υπηρξαν καποιες σκέψεις για δράσεις κλπ οι οποίες πέσανε στην απραξία στο τέλος μιά και δεν υπήρχε κάτι συστηματικό που να αποφασίζει να εχει δυναμη και να μπορεί να κάνει καποια πράγματα.
Οι γενικότερες σκέψεις και εμπειρίες μου εχουν δείξει οτι αν δεν γίνει κατι οργανωμένο δεν μπορεί να εχει αποδοχή από κανέναν φορέα είτε αυτός θα λέγετε Δημος είτε υπουργείο είτε οτιδήποτε.

Μέχρι τώρα τα 2 τελευταία χρόνια καταφέραμε να αγοράσουμε φτηνο πελλετ με τον ανταγωνισμό που υπήρξε ανάμεσα σε εμπόρους οι οποίοι είδαν καποιες ποσότητες να τους δελεάζουν και ετσι κατεβάσαν τις τιμές. Ισως του χρόνου να μήν υπάρξει αυτός ο ανταγωνισμός. Με τα ξύλα από την αλλη ποτέ δεν καταφέραμε τίποτε.

Η λογική είναι οτι με μια για παραδειγμα Κοινσεπ θα μπορούσαμε και να προμηθευόμαστε ξυλα, pellet κλπ με πολύ καλές τιμές μια και στους μετόχους της η εταιρεία θα μπορούσε να πουλήσει στο κόστος η και κατω του κόστους μια και θα μπορούσε από αλλες πωλήσεις που θα κανει με κέρδος να ισοφαρήζει την ζημιά. Βεβαια για να γίνει η εταιρεία χρειάζονται κεφάλαια αλλά οχι πολλά. Ισως καποιοι να μπορέσουν να βρούνε δουλειά μέσα σε αυτή την Κοινσεπ. Πολλά σίγουρα μπορούν να γίνουν αρκεί να υπάρχει οραμα, καλοι σκοποί και φυσικά ενότητα και ιδιες ιδέες από αυτούς που θα συμμετέχουν. Δεν χρειαζεται να είναι ολοι αλλά σίγουρα πρεπει να μαζευτούν καποιοι. Φυσικά ο μη κερδοσκοπικός χαρακτήρας μπορεί να αποτρέψει πολλούς αλλά είπαμε οτι βρεθήκαμε υπο την στέγη ενός κοινωνικού forum.

Δημήτρη αν διαβάσεις τα links θα καταλάβεις τι ακριβώς μπορείς να κάνεις με μια ΚοινΣΕπ.

Από εκεί και πέρα επείδη δεν θα ήθελα να είμαι κατι παραπάνω από ενας απλός συμμετέχοντας το αφήνω ετσι για να μπούν κα αλλες ιδέες και αλλοι σκοποί και να δούμε τι θα μπορέσει να γίνει.

Κοστίζει τόσο να είσαι ειλικρινής όταν είσαι ευφυής! Είναι σαν να είσαι τίμιος όταν είσαι φιλόδοξος.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 8 Μήνες πριν #107623 από mastoras
Γιώργο σύσταση συλλόγου, με σκοπό το κοινωνικό έργο και προσφορά, πχ είναι να μαζευτούμε μερικά άτομα, και να πηγαίνουμε να χορεύουμε, η να δίνουμε θεατρικές παραστάσεις δωρεάν, σε ιδρύματα, σχολεία, και σε κάθε άλλο μέρος όπου θα μπορούσαμε να προάγουμε την τέχνη, την ψυχαγωγία,την απασχόληση κτλ.
Για να μην παρεξηγηθούμε, η συλλογική αυτή προσπάθεια θα πρέπει να έχει νομική υπόσταση, και αυτό επιτυγχάνεται με τις γνωστές διαδικασίες.

Στην διαδικασία του φτηνού πέλλετ, με τελικό αποδέκτη, και ωφελούμενο τα ίδια τα μέλη του συλλόγου, εγώ δεν βλέπω κανένα κοινωνικό έργο και προσφορά. Σε αντίθεση βλέπω ότι θα προκύψουν σοβαρά νομικά προβλήματα, οικονομικής φύσεως, βάζοντας σε μεγάλες περιπέτειες, αυτούς που θα μπούνε μπροστά εξ αρχής, πρόεδρος, γραμματέας, ταμίας του Δ/Σ του νεοσύστατου συλλόγου.

Όσο για το Κοινσεπ, εκεί και εάν δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, για αρκετούς λόγους, ο οποίος ένας εξ αυτών είναι ότι όλη θεωρία του εγχειρήματος αυτού, βασίζεται στην παραγωγή-κατασκευή προϊόντων, και παροχή υπηρεσιών με σκοπό το κέρδος, και όχι να στηθεί μια τόσο μεγάλη και πολυδάπανη "ιστορία" [άσε που δεν πρόκειται να εγκριθεί ποτέ] με σκοπό οι μέτοχοι του να απολαμβάνουν τα προνόμια των μη φορολογημένων προϊόντων, που στην δική μας περίπτωση θα λέγεται ΧΡΥΣΟ-ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΟ ΠΈΛΛΕΤ.

Αυτές τι υποδείξεις, τις ανησυχίες, και τον αντίλογο, τους γράφω γιατί εγώ δεν θα θελήσω να είμαι ένα απλό μέλος, όταν έρθει η ώρα να βρούμε πραγματικό αντικείμενο κοινωνικής προσφοράς μέσα από οποιαδήποτε συλλογική προσπάθεια.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": kosmidis80

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.083 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ