Βοήθεια για μετατροπή/βελτίωση σόμπας Prity WD

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #125452 από Mathe
Αν θέλεις στείλε μου τηλ. για να επικοινωνήσουμε (δεν ξέρω αν επιτρέπεται αυτό μέσω του foroum) ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Προς το παρών δεν έχω άμεσο πρόβλημα, όμως σίγουρα το επόμενο 2μηνο θα χρειαστεί καθάρισμα. Είναι η δουλειά σου αυτή;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #125463 από kosmidis80
Οχι βρε! Φιλικα στο λεω! θα κερασεις εναν καφε και θα μουτζουρωθεις εσυ! :)

Θα σου στειλω mail με το τηλ μου!

Παντως το πιο πιθανο ειναι οτι θα παθεις πλακα απο το τι θα βγει.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #125606 από Gdevil
Α) Το τι θερμοκρασίες λέει η prity ότι πιάνουν στα καυσαέρια οι εστίες της (360 βαθμοί) δεν έχει καμμία σχέση με το τι θερμοκρασίες πιάνεις εσύ στο σπίτι σου.
Για να δεις τι θερμοκρασία έχουν τα καυσαέριά σου το μετράς με κατάλληλο θερμόμετρο 40 με 60 εκατοστά από την έξοδο της εστίας.

Β) Το να έχεις μεγάλες θερμοκρασίες στα καυσαέρια δεν σημαίνει κατα ανάγκη ότι έχεις μεγάλες απώλειες.
Οι απώλειες από την καμινάδα έχουν σχέση ΚΑΙ με την θερμοκρασία των καυσαερίων ΑΛΛΑ ΚΑΙ με την ποσότητα τους. Η δε ποσότητα τους εξαρτάται από την ποσότητα του αέρα καύσης που αφήνεις να εισέρθει στον χώρο καύσης.
Δλδ κάποιος χρήστης Α μπορεί να έχεις 100 βαθμούς στα καυσαέριά του (γιατί πχ λειτουργείτην εστία του με ανοιχτή πόρτα) και να θεωρεί ότι αφού τα καυσαέριά του έχουν χαμηλή θερμοκρασία δεν έχει σηματνικές απώλειες. ΑΛΛΑ αυτός διώχνει 450 κυβικά την ώρα. Εγώ έχω 300 βαθμούς στα καυσαέριά μου αλλά έχω πολύ περιορισμένο τον αέρα καύσης και διώχνω 50 κυβικά την ώρα. Οι απώλειές ενέργειας από την καμινάδα μου είναι στο ένα τρίτο από ότι του χρήστη Α.

Γ) Τα εργοστάσια αναφέρουν σε τι θερμοκρασία καυσαερίων πετυχαίνουν οι εστίες τους την πιο "οικολογική" καύση των ξύλων. ΟΧΙ την πιο αποδοτική. Σου λέει λοιπόν οι prity. Για να έχεις τόσα ppm μονοξειδίου και τόσα διοξειδίου και δεν ξέρω τι άλλο μετράνε πρέπει ο χώρος καύσης να πιάνει α θερμοκρασία. Οταν ο χώρος καύσης πιάνει αυτήν την α θερμοκρασία τότε τα καυσαέρια έχουν 360 βαθμούς.

Δ) Οι θερμοκρασία που πρέπει να έχουν τα καυσαέρια για να μην έχεις επικαθήσεις μέσα στην καμινάδα είναι πάνω από 60 βαθμούς στην έξοδό τους από την καμινάδα. Στο καπέλο. Για να έχουν εκεί 60 βαθμούς, (εμπειρικά) χρειάζεται να έχουν πάνω από 150 στους 40 με 60 πόντους πάνω από την εστία και η καμινάδα να είναι μονωμένη.

Ε) Όσο πιο ψηλές θερμοκρασίες έχεις στον χώρο καύσης τόσο καλλίτερη και αποδοτικότερη είναι η καύση των ξύλων σου. πχ ξύλα που καίγονται στους 100 βαθμούς σιγοκαίνε, καπνίζουν, αφήνουν στάχτη, δεν αποδίδουν το πλήρες ενεργειακό τους φορτίο. Η σωστή καύση απαιτεί θερμότητα, οξυγόνο και καύσιμη ύλη σε σωστές αναλογίες. (τα τρία αυτά στοιχεία συνιστούν το τρίγωνο της καύσης)

ΣΤ) Η κάθε εστία μπορεί να εναλλάξει μέχρι κάποιο μέγιστο θερμότητας από τον χώρο καύσης προς το σαλόνι μας. Δεν μπορείς δλδ να ανεβάζεις απεριόριστα την θερμοκρασία στον χώρο καύσης για να πετύχεις όσα γράφω στο δ και στο ε γιατί η εστία σου δεν θα μπορέσει να σου μεταφέρει την ενέργεια από τον χώρο καύσης στο σαλόνι σου.

ΠΩΣ ΜΕΤΑΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ???
α) καις πραγματικά ξερά ξύλα (αγορασμένα νωρίς, κομμένα, στεγασμένα μεν αλλά αεριζόμενα, σωστα στοιβαγμένα). Σημασία έχουν όλα όσα σου γράφω. Πχ το κομμένα σημαίνει ότι δεν βάζεις κορμούς αλλά είτε κλαδιά είτε κορμό κομμένο στα 3 ή στα 4.
β) βάζεις στην εστία σου ΚΑΘΕ ΩΡΑ όσα ξύλα σου γράφει ο κατασκευαστής ότι μπορεί να κάψει η εστία σου.
γ) έχεις ένα θερμόμετρο στην καμινάδα σου και κοιτάς την θερμοκρασία των καυσαερίων 40 με 60 εκατοστά από την έξοδο της εστίας. Πάνω από τους 250 βαθμούς είναι υπερβολή. Κάτω από 150 θα έχεις επικαθίσεις. (φυσικά λαμβάνεις υπόψιν ότι ο εμπειρικός κανόνας 150 στην εστία - 60 στο καπέλο έχει σχέση με την μόνωση της καμινάδας). Την θερμοκρασία των καυσαερίων την ρυθμίζεις με τον αέρα καύσης που αφήνεις να εισέρθει στην εστία σου (αφού έχεις ακολουθήσει τα α και β)


Και για να πάμε σε αυτό που παρατήρησες (στο ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΣΤΑΧΤΗ) η απάντηση είναι
Επειδή δεν γίνεται σωστή καύση.
Είτε γιατί τα ξύλα σου είναι υγρά.
Είτε γιατί δεν έχεις αρκετό αέρα καύσης.
Σαν επακόλουθο, πέραν της στάχτης, έχεις και περισσότερα άκαυφτα καπναέρια και άρα πιο πολλές επικαθήσεις στην καμινάδα σου.
Σαν λύση πέρα του να παίξεις με τον αέρα καύσης είναι να βάζεις μικρότερης διαμέτρου ξύλα στην εστία όπως επίσης και να φροντίζεις να κάνεις σωστό "στοίβαγμα" μέσα στην εστία ώστε να έχουν κενά για να καίγονται όλα μαζί.


Ειδικός δεν είμαι. Οτι γράφω είναι προσωπικές σκέψεις. Όποιος τις διαβάζει ας τις κρίνει πριν τις αποδεχτεί ή πριν τις απορρίψει.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Mathe

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #125654 από dimlyk
Γ) Τα εργοστάσια αναφέρουν σε τι θερμοκρασία καυσαερίων πετυχαίνουν οι εστίες τους την πιο "οικολογική" καύση των ξύλων. ΟΧΙ την πιο αποδοτική.

οι δυο εννοιες ταυτιζονται :)
μια και οικολογικη καυση σημαινει την καυση των αεριων ρυπων κερδιζοντας την ενεργεια τους


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Mathe

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #125781 από Gdevil
dimlyk,
Νομίζω πως από κάποιο σημείο ppm καυσαερίων και κάτω γίνεται μη αποδοτική η αύξηση της θερμοκρασίας των καυσαερίων.
Νομίζω (χωρίς να είμαι σίγουρος και μόνο από προσωπικές διαπιστώσεις) πως αν μία εστία δουλεύει με θερμοκρασία καυσαερίων πχ 220 βαθμούς αντί για 360 τότε ναι μεν θα φεύγουν κάτι ppm καυσαερίων (co2, και co) παραπάνω από το κανονικό αλλά θα μένει στο σαλόνι μας περισσότερη ζέστη.
Αυτά τα ppm που φεύγουν έχουν μεν κάποια ενέργεια αλλά αυτή είναι μικρότερη από την ενέργεια που χρειάζεται σε μορφή θερμότητας για να αναφλεγούν.


Ειδικός δεν είμαι. Οτι γράφω είναι προσωπικές σκέψεις. Όποιος τις διαβάζει ας τις κρίνει πριν τις αποδεχτεί ή πριν τις απορρίψει.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #126311 από Mathe
Καλή Χρονιά και χρόνια πολλά. Σας ευχαριστώ για την απάντησή σας αν και τις είδα καθυστερημένα. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: η καθυστέρηση των καυσαερίων (όχι μόνον στη σόμπα μου, αλλά σε οποιαδήποτε άλλη), δεν συνεπάγεται και λιγότερες επικαθήσεις στα μπουριά; Δεν είναι χρήσιμος ένας εναλλάκτης, ο οποίος αν τοποθετηθεί σε σόμπες με υψηλή θερμοκρασία καυσαερίων θα εκμεταλλευθεί την θερμότητα αυτήν; Ίσως βέβαια να χάσει το τράβηγμα σε κάποιο βαθμό, όμως δεν θα υπάρχει κανένα όφελος πιστεύετε;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.068 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ