Σοβαρό πρόβλημα σε λέβητα burnit sunsystem

Περισσότερα
6 Χρόνια 2 Μήνες πριν #162714 από savvast76
Πριν τρία χρόνια αγόρασα λέβητα πέλλετ εξωτερικού χώρου τον οποίο τον έφεραν από την Βουλγαρία (παραθέτω εικόνα) και τον έχω στο μπαλκόνι.
Τον πρώτο χρόνο δούλεψε άψογα χωρίς κανένα πρόβλημα καίγοντας δύο συγκεκριμένες μάρκες πέλλετ. Την δεύτερη χρονιά δυστυχώς άρχισαν τα μεγάλα προβλήματα. Καίω πάντα πέλλετ ποιότητας Α1. Ο λέβητας ανάβει καθημερινά από τις 8 το πρωί και σβήνει στις 12 το βράδυ. Η θερμοκρασία νερού είναι στους 70 βαθμούς και τον δουλεύω στην σκάλα 3. Το πέλλετ πέφτει κάθε 7 δευτερόλεπτα. Ο λέβητας μόλις πιάσει θερμοκρασία νερών 72-73 βαθμούς σταματάει και μόλις η θερμοκρασία πέσει στους 68 μπαίνει σε λειτουργία η αντίσταση και μετά από λίγο ξεκινάει πάντα για ένα λεπτό να ρίχνει πέλλετ στο τασάκι. Η θερμοκρασία είναι ρυθμισμένη στους 24 βαθμούς στον εσωτερικό χώρο. Το βράδυ στις 12 ρυθμίζουμε τον θερμοστάτη στους 20 βαθμούς και μέχρι το πρωί στις 8 ο λέβητας δεν ανάβει (τα νερά πολλές φορές είναι στους 14-16 βαθμούς. Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν είναι τα εξής:

1. Την 2η χρονιά υπήρξε ράγισμα στο τασάκι που πέφτει το πέλλετ και αλλοίωση του σχήματος του με αποτέλεσμα φέτος να μου φτιάξουν άλλο σε σιδεράδικο το οποίο μετά από 3 μήνες ράγισε και αυτό.
2. Πριν μια εβδομάδα ράγισε το εσωτερικό της πόρτας και τώρα βλέπω ότι έχει σκάσει (παραθέτω εικόνα).
3. Το τασάκι που πέφτουν τα πέλλετ γεμίζει συνέχεια κλίγκερ μέχρι επάνω σε καθημερινή βάση εκτός από μια μικρή εστία μπροστά από την αντίσταση που φαντάζομαι ότι φωλιάζουν τα πέλλετ και γίνεται η έναυση.
4. Όταν δουλεύει ο λέβητας βγαίνει μαύρος καπνός από την καμινάδα όταν πιάνει 69-70 βαθμούς και μέχρι να σβήσει. Ειδικά όταν έχει πολύ αέρα έξω τότε ο καπνός που βγαίνει είναι πάρα πολύς.

Δυστυχώς δεν έχω γνώσεις στους λέβητες πέλλετ και το κακό είναι ότι εδώ στην επαρχία δεν έχουν γνώσεις ούτε και αυτοί που τους πουλάνε. Έτσι δεν μπορώ να βρω λύση στα προβλήματα μου και γι' αυτό θα εκτιμήσω αφάνταστα οποιαδήποτε βοήθεια-λύση στο πρόβλημα μου. Τι μπορεί να φταίει για όλα τα παραπάνω; Επίσης να αναφέρω ότι συνήθως κάθε Παρασκευή άδειαζα το τασάκι της στάχτης και καθάριζα το τασάκι που πέφτουν τα πέλλετ, αλλά μετά από το ράγισμα στην πόρτα το τασάκι που πέφτουν τα πέλλετ το αδειάζω κάθε πρωί. Καθάρισμα του λέβητα κάνω κάθε Ιούνιου.



Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 2 Μήνες πριν #162718 από ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΧΑΣ
Γραψε ενα εμαιλ να μιλησουμε
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": savvast76

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 2 Μήνες πριν #162720 από savvast76
Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων φίλε μου. Το email μου είναι Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 2 Μήνες πριν #162725 από ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΧΑΣ
ΔΕΣ το εμαιλ σου

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.060 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ