Επίδομα θέρμανσης για Πέλλετ.

Περισσότερα
3 Χρόνια 3 Μήνες πριν #171817 από stergiosbik
Μια μικρή υποσημείωση στο όλο θέμα.
Το ίδιο το κράτος επιδοτεί μέσω του εξοικονομώ και την καύση του πέλλετ.
Αρκετός κόσμος έχει βάλει μέσω του προγραμματος μηχανήματα που κάνουν "παπάδες" με ένα καρο πιστοποιήσεις και τώρα το ίδιο το κράτος τους λέει "πάρτε τ αρχ...α μου"!

Δεν είναι ότι δεν είμαστε επαναστάτες. Απλά είμαστε άτυχοι που δεν είναι όπλο ο καναπές!!!


Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
3 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 3 Χρόνια 3 Μήνες πριν #171818 από dryianni

stergiosbik έγραψε: Μια μικρή υποσημείωση στο όλο θέμα.
Το ίδιο το κράτος επιδοτεί μέσω του εξοικονομώ και την καύση του πέλλετ.
Αρκετός κόσμος έχει βάλει μέσω του προγραμματος μηχανήματα που κάνουν "παπάδες" με ένα καρο πιστοποιήσεις και τώρα το ίδιο το κράτος τους λέει "πάρτε τ αρχ...α μου"!

Κατ' αρχην το Εξοικονομώ επιδοτεί λέβητες βιομάζας (πιστοποίηση κατά το πρότυπο ΕΝ 303:05, που λεγαμε προηγουμένως), Δεν επιδοτει σόμπες (και αυτές καίνε pellet) ούτε τζάκια σε Αττική και Θεσσαλονίκη, που τις θεωρεί επιβαρυνμένες από ρύπους περιοχές ενώ στις υπόλοιπες περιοχές επιδοτείται μόνο για αντικατάσταση του υφιστάμενου ανοικτού..
Αυτό συμβαίνει ακριβώς για τους λόγους που ανέφερα προηγουμένως.
Από την άλλη είναι εντελώς παράλογο να μην επιδοτεις τα ενεργειακά τζ©κια γιατί είναι -δήθεν- ρυπογονα, αφήνοντας το σπίτι να παραμένει με το -τουλάχιστον κατά 3 φορές- πιο ρυπογόνο ανοικτό τζάκι.
Καλομελετάτε κι έρχεται: σε λίγο καιρό θα καταργηθεί η χρήση συστημάτων καύσης βιομάζας σε Αττική και Θεσσαλονίκη, που δε διέπονται από το πρότυπο EN 303:06 , (λέβητες), δηλαδή τζάκια και σόμπες.
Last edit: 3 Χρόνια 3 Μήνες πριν by dryianni.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
3 Χρόνια 3 Μήνες πριν #171919 από john88s
Απαντήθηκε από john88s στο θέμα Επίδομα θέρμανσης για Πέλλετ.
Καλή χρονιά σε όλους.

Γράφονται πολλές ανακρίβειες εδώ πέρα.

Λυπάμαι που άνθρωποι δεν μπορούν να μπουν στην θέση άλλων ανθρώπων και βγάζουν πραγματα από το μυαλό τους.

1) Τα χωριά κάτω των 2500 κατοίκων μαναρια μου και ειδικά τα ορεινά είναι με βάση την ελστατ και την ΑΑΔΕ (εφορία) οι περιοχές όπου οι άνθρωποι είναι φτωχοί (ακίνητη περιουσία ,καταθέσεις τετραγωνικά σπιτικών και παλαιότητα).

Οι άνθρωποι εκεί ξοδεύουν άπειρα χρήματα για την θέρμανση. Το κράτος καλά έκανε και έδωσε επίδομα λοιπόν.

Τι ακούω τώρα για ψύξη και μεταφορές είναι άσχετο και εκτός πραγματικότητας. Αν αρρωστήσει ένας άνθρωπος για να πάει στην πόλη θέλει άπειρες βενζίνες. Όπως να πάει να ψωνίσει πράγματα . Το να πάει στην δουλειά του ναι δεν έχει βενζίνες αλλα για να πάει να πάρει ένα ανταλλακτικό για το τρακτέρ του στην κοντινή πόλη θέλει 50€ βενζίνες.

Επίσης το δασαρχείο δεν στα κόβει τα ξύλα. Πρέπει να πας με το αγροτικό σου με προσωπική εργασία με αλυσοπρίονα βενζίνες λάδια αλυσίδες κλπ .Πλέον επειδή οι περισσότεροι ούτε αγροτικό δεν έχουν λεφτά να πάρουν , ούτε αλυσοπρίονα κλπ προτιμούν να τα αγοράσουν με 80-100€ ο τόνος. Οι περισσότεροι τα σκίζουν μόνοι τους για να γλιτώσουν 10-20€ τόνο που έχουν τα σκισμένα.

Οι άνθρωποι αυτοί με βάση όλα τα στατιστικά στοιχεία είναι οι φτωχότεροι στην Ελλάδα. Το κράτος δεν θα φτιάξει κανένα Πανεπιστημίο δίπλα τους για να αυξηθούν οι αξίες γης. Ούτε δρόμους , ούτε νοσοκομεία, ούτε μετρό.

Ούτε θα πάει ο Κινέζος να δώσει 250.000€ σε ένα χαμόσπιτο στην πέρα ραχούλα για να πάρει βίζα. Αντίθετα θα δώσει 250.000€ για ένα χαμόσπιτο στο Κουκάκι (που παλιά δεν έμενε κάνεις) γιατί δίπλα είναι η Ακρόπολη. Και θα πάρει και την βίζα.

Όποτε μην λέτε ότι θέλετε.

Καλά έκανε το κράτος και έδωσε επίδομα θέρμανσης για ορεινά χωριά

Το πρόβλημα είναι ότι είναι ψίχουλα αφού έχει συντελεστες και επίσης έχουν αποκλειστεί κωμόπολεις με 2500-5000€ που όντως έχουν ανάγκη.

Εν τω μεταξύ κανείς δεν θα το πάρει το επίδομα γιατί ο άλλος προτιμάει να πάρει τα ξύλα και το πέλλετ φθηνότερα χωρίς απόδειξη παρά να πληρώσει ΦΠΑ και μετά από 5 μήνες να πάρει το επίδομα. Αν το πάρει κιόλας με όλες τις προϋποθέσεις που έχει που πάντα κάτι σου λείπει και σε πετάει έξω.

80εκ είναι το επίδομα αντίστοιχουν 8€ σε κάθε Έλληνα. Παλιά ήταν 250εκ το επίδομα....
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": takiscrist

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.067 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ