προβλημα τροφοδοσίας αερόθερμης σόμπας πέλλετ

Περισσότερα
4 Χρόνια 3 Μήνες πριν #169676 από stroumfita
καλησπέρα,
τον φλεβάρη του 2019 απέκτησα μια αερόθερμη σόμπα πέλλετ. Απο την εταιρεία που την πήρα μου έκαναν και την εγκατάσταση , σύνδεσαν και την σόμπα με την καμινάδα που υπήρχε για την εξαγωγή της κάπνας . Η οικοδομη μας είναι πολύ παλιά κι έχει εγκατάσταση καμινάδας γιατι παλιά χρησιμοποιούσαμε σόμπα πετρελαίου. Απο την πρώτη σχεδόν εβδομάδα της λειτουργίας της σόμπας πέλλετ παρουσίασε το παρακάτω πρόβλημα: μετά απο 2-3 ώρες λειτουργίας αρχίζει και ρίχνει τα πέλλετ συνεχόμενα "με τις φούχτες " που λέω εγώ και συγκεντρώνεται μεγάλη ποσότητα πελλετ τόσο στον σωλήνα απο τον οποίο διοχετεύονται όσο και στη φούχτα όπου καίγεται το υλικό, με αποτέλεσμα να μπουκώνει απο τα πολλά πέλλετ και η φωτιά να επεκτείνεται και στον σωλήνα διοχέτευσης. Επικοινώνησα φυσικά με το τον τεχνικό της εταιρείας για το πρόβλημα και μου είπε πως είναι πρόβλημα απο την υγρασία του πέλλετ που έχω αγοράσει και πρέπει να κάνει την ανάλογη ρύθμιση για να καίει σωστά. Επειδή όμως ο χειμώνας τελειωνε και δεν αγόραζα μεγάλη ποσότητα παρα 10-15 σακουλια πέλλετ συμφωνήσαμε απο την καινούρια χειμερινή περίοδο που θα είχα πάρει και τα πέλλετ που θα χρειαζόμουν για τον επόμενο χειμώνα μέσα στο καλοκαίρι για να αποφύγουμε να έχουν υγρασία , θα ερχόταν ο τεχνικός να μου τη ρυθμίσει και έτσι να μην έχει πρόβλημα -είπε ο τεχνικός-. Όμως το πρόβλημα με την φετινή χειμερινή σεζόν και χρησιμοποιώντας τα καλοκαιρινά πέλλετ δεν διορθώθηκε. Μου συνέστησε να καθαρίσω την καμινάδα γιατί αυτή φταίει που δεν καίει σωστά και αυτό δημιουργεί το πρόβλημα. Έφερα συνεργείο και την καθάρισε -παρότι ήμουν σίγουρη ότι ήταν καθαρή- έκανε και κάποιες ρυθμίσεις αυτός , το πρόβλημα όμως συνεχίζει και εγώ είμαι στα πρόθυρα της ....νευρικής κρίσης. Ακόμα αγόρασα και ένα σακουλι πέλλετ άλλης εταιρείας απο άλλο διανομέα κι οχι απο αυτόν που πήρα την ποσότητα για όλο το χειμώνα, και πάλι το ίδιο πρόβλημα...
Μήπως έχει κανένας καμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει και τι μπορώ να κάνω? Εγω νομίζω ότι είναι πρόβλημα τροφοδοσίας και ο τεχνικός επιμένει οτι είναι πρόβλημα στην καύση του υλικού λόγω υγρασίας.
Αν κάποιος έχει αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
4 Χρόνια 3 Μήνες πριν #169677 από ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΧΑΣ
Γραψε ενα εμαιλ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
4 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 4 Χρόνια 3 Μήνες πριν #169679 από Nasikas
Γράψε το ονομα του τεχνικού - προς αποφυγήν...


(Θεσσαλονικη είστε ? - Η στάχτη στηνε εστία καύσης -οταν σβήνετε την σόμπα, είναι ελαφρώς συμπαγής και έχει κλείσει τις τρύπες ?)


Χαίρομαι που όλοι έγιναν ειδικοί στο πέλλετ.
Χαίρομαι που βλέπουν με δέος καθε ξενικό όνομα που κυκλοφορεί.
Επιβεβαιώνομαι.
Πάντα...
Last edit: 4 Χρόνια 3 Μήνες πριν by Nasikas.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
4 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 4 Χρόνια 3 Μήνες πριν #169680 από Still

stroumfita έγραψε: ........Απο την πρώτη σχεδόν εβδομάδα της λειτουργίας της σόμπας πέλλετ παρουσίασε το παρακάτω πρόβλημα: μετά απο 2-3 ώρες λειτουργίας αρχίζει και ρίχνει τα πέλλετ συνεχόμενα "με τις φούχτες "


αυτο που δηλωνετε, εχει την εξης αναγνωση:
1. δεν μπορει να βουλωσαν καμιναδα και καπναγωγοι της σομπας σε μια εβδομαδα
2. ειναι πολυ πιθανο το σεναριο αστοχιας υλικου (hardware + software)
δλδ, μαλλον πρεπει να ελεγχθει η πλακετα διαχειρισης των εντολων, επειδη δειχνει να στελνει ασταματητα πελλετ.
αυτη ειναι η αποψη μου.
καλημερα.
Last edit: 4 Χρόνια 3 Μήνες πριν by Still.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": stroumfita

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
4 Χρόνια 3 Μήνες πριν #169682 από ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΧΑΣ
Για μοτέρ 2.4rpm που έχει βλέπω. έχω ήδη πάει και αλλάξει σε 3.γυριζει κάποιες στροφές προς τη μια φορά και 2-3 προς την άλλη.αποτελεσμα όχι σταθερή ροή και διαβάζει η θερμοκρασία καυσαερίων χαμηλή και σβυνεις.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
4 Χρόνια 3 Μήνες πριν #169692 από stroumfita
apo stroumfita to mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.071 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ