Μάρμαρο που ιδρώνει κάτω από το κούφωμα

Περισσότερα
5 Χρόνια 3 Μήνες πριν #166416 από Nek-man

GGEOR7777 έγραψε: Καλησπέρα και από μένα, και χρόνια πολλά.
Υπάρχουν πολύ λόγοι που ιδρώνει το μάρμαρο.
Η λύση είναι ο αφυγραντηρας, αλλά πρέπει να βρεις τον λόγο που ιδρώνουν.
Τα κουφώματα είναι καινούργια? Τα τζάμια είναι ενεργειακά?


Σε ευχαριστώ για την απαντηση σου.

Ναι καινουργια κουφωματα με ςνεργειακα τζαμια. Δεν μπορω να βρω τον λογο της υγρασιας γι αυτο και ρωτησα, μηπως καποιος εχει ιδεα τι μπορει να φταιει.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
5 Χρόνια 3 Μήνες πριν #166417 από PAPADAKIS
Υδρατμοί από ζεστά νερά μπάνιου,στέγνωμα ρούχων μέσα στο σπίτι και όχι σε στεγνωτήριο. Αυτά από εμένα μέχρι να πάρω αφυγραντήρα και στεγνωτήριο ρούχων έβλεπα στο δωμάτιο του παιδιού ποτάμια νερού στα αλουμίνια.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Nek-man

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
5 Χρόνια 3 Μήνες πριν #166431 από Nek-man

PAPADAKIS έγραψε: Υδρατμοί από ζεστά νερά μπάνιου,στέγνωμα ρούχων μέσα στο σπίτι και όχι σε στεγνωτήριο. Αυτά από εμένα μέχρι να πάρω αφυγραντήρα και στεγνωτήριο ρούχων έβλεπα στο δωμάτιο του παιδιού ποτάμια νερού στα αλουμίνια.


Υδρατμοι απο... Τσεκ! Αυτο το εχω...

Ρουχα για στεγνωμα μεσα στο σπιτι φετος οχι για αυτον τον λογο.

Αφυγραντηρας δεν υπαρχει... Ακομη!

Το θεμα ομως ειναι να βρω την πηγη αυτης της υγροποιησης και οχι να την επισκιασω κρυβωντας την με πολυ υψηλες εσωτερικες θερμοκρασιες ή αφυγρανση.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
5 Χρόνια 3 Μήνες πριν #166433 από paco75
Καλησπερα,ενας λογος που ιδρωνει το κουφωμα ειναι τα μαρμαρα που εχει τοποθετηθει.Κανενα,μα κανενα κουφωμα δεν πρεπει να ερχεται σε επαφη με μαρμαρο.Φαντασου οτι ακυρωνεις την θερμοδιακοπη του κουφωματος αφου και το μεσα μερος του κουφωματος εχει αμεση επαφη με το μαρμαρο,κι απ οτι ειδα εχει γυρω γυρω μαρμαρα.Δεν ειναι ο μοναδικος λογος(υγρασια στους τοιχους-μονωση κακηκλπ),αλλα ειναι ενας σημαντικος λογος.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
5 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 5 Χρόνια 3 Μήνες πριν #166441 από giokaspart
Nec-man έγραψε:
Κάτι άλλο είναι πως πολύ συχνά δεν ανάβουμε την θέρμανση στο δωμάτιο, παρά μόνο λίγο πριν πέσουμε για ύπνο, οπότε λογικά παίζει σημαντικό ρόλο και αυτό μιας και η θερμοκρασία τις κρύες ημέρες πέφτει στους 17 εκεί μέσα μέχρι να ανάψουμε το σώμα. Ενδεχομένως η υγρασία να δημιουργείται εκείνες τις ώρες. Από την άλλη ακόμα και όταν είχα μόνιμα θερμοκρασία 22 βαθμούς μέσα στο δωμάτιο πάλι είχε υγρασία.


Οπότε να δοκιμάσω αύξηση της θερμοκρασίας πάλι και ίσως κάποιον αφυγραντήρα...;[/quote]

Είναι λάθος που ανάβεις τη θέρμανση όταν η θερμοκρασία του δωματίου πάει στους 17 ή πιο κάτω, γιατί όσο μικρότερη είναι η εσωτερική θερμοκρασία, αυτό ευνοεί το φαινόμενο της υγροποίησης. Για παράδειγμα για εσωτερική θερμοκρασία αέρα 20 βαθμούς και σχετική υγρασία 60% θα εμφανιστεί υγροποίηση σε οποιοδήποτε δομικό στοιχείο (τοίχος, τζάμι, μάρμαρο) έχει θερμοκρασία κάτω από 12 βαθμούς περίπου.
Βασική παράμετρος της υγροποίησης είναι η σχετική υγρασία του χώρου και η άλλη είναι ο συντελεστής θερμοπερατότητας των δομικών υλικών (τοίχοι, κουφώματα).
Επειδή όπως λες εμφανίζεται και μούχλα και στους τοίχους, δεν υπάρχει μόνο θέμα μόνο με το κούφωμα αλλά και με τους τοίχους που είναι εκτεθειμένοι προς τα έξω (προς το βορά).
Εγώ σε πρώτη φάση θα σου πρότεινα να έχεις σταθερή τη θερμοκρασία του δωματίου κοντά στους 20 βαθμούς και να αερίζεις το δωμάτιο συχνά τις πιο θερμές ώρες της ημέρας και να παρατηρείς σε ποιες τιμές σχετικής υγρασίας αρχίζει να εμφανίζεται το πρόβλημα και μετά να πας σε άλλη λύση. Δηλαδή αν με σχετική υγρασία 55-60%, εσωτερική θερμοκρασία 19-20 βαθμούς και εξωτερική 3-5 εμφανίζεται υγροποίηση, τότε θα πρέπει να δεις εναλλακτικές με πρώτο τον αφυγραντήρα.
Last edit: 5 Χρόνια 3 Μήνες πριν by giokaspart.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
5 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 5 Χρόνια 3 Μήνες πριν #166447 από Valo
Καλή χρονιά να έχουμε με υγεία !
Φίλε μου , κατα την ταπεινή άποψη μου το πρόβλημα σου είναι το ίδιο το μάρμαρο. Η επιλογή των μαρμάρινων ποδιών στα παράθυρα είναι λανθασμένη. Το μάρμαρο ως ένας καλός αγωγός της θερμότητας αποτελεί μια θερμογέφυρα .Το χειμώνα συχνότατα, πάνω στο εσωτερικό τμήμα της, αυτό δηλαδή που βρίσκεται μέσα στον εσωτερικό χώρο του διαμερίσματος, εμφανίζονται υγροποιήσεις και μύκητες.Όντας ενιαίο υλικό το οποίο βρίσκεται εκτεθειμένο έξω αλλά και μέσα ταυτόχρονα και έχει και τον χειρότερο συντελεστή θερμοπερατότητας ,είναι η καλύτερη θερμογέφυρα που έχεις! :) Σου γεφυρώνει το κρύο απο έξω με την ζέστη απο μέσα , έρχεται και το σημείο δρόσου και πάρτα τα νερά. Αυτός είναι και ο λόγος που πχ τα ενεργειακά μεταλλικά κουφώματα φέρουν πολυαμίδιο εσωτερικά , για να διαχωρίζουν το υλικό και να μην περνάει το κρύο μέσα και το ζεστό έξω. Τα περι αφυγραντήρων και λοιπά τα ακούω λιγάκι βερεσέ.. . Άν θέλεις να γλιτώσεις πραγματικά αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να ξηλώσεις το μάρμαρο ,να κοπεί σε δύο κομμάτια κατα μήκος του κουφώματος και όταν τοποθετηθεί ξανά, να μπεί ενδιάμεσα στα 2 κομμάτια λωρίδα μονωτικού (πχ διογκωμένη πολυστερίνη ή μονωτικό επίχρισμα πχ περλίτης) για να σου αποτρέψει την θερμογέφυρα. Το καλύτερο δε θα ήταν να μπεί έτοιμη μαρμαροποδιά μονωμένη , ρώτα τον μηχανικό σου.
Όπως καταλαβαίνεις θα πρέπει να ξηλώσεις και το κούφωμα αλλά πίστεψέ με αν θές να γλιτώσεις μόνο αυτό μπορείς να κάνεις.
Τέλος , αν έχεις το φαινόμενο και στην τοιχοποιία τότε χρειάζεσαι θερμομόνωση είτε εξωτερική είτε εσωτερική.
Οπότε διαλέγεις και παίρνεις. Αφυγραντήρα για ημίμετρο + επιπλέον κατανάλωση και απώλειες χώρου ή θερμομόνωση για μόνιμη λύση με θετικά αποτελέσματα ?? Ιδού η απορία ... ;)

Ακολουθώ την τακτική "Aλλα λέω , άλλα κάνω" Πολύ επιτυχημένη..!
Last edit: 5 Χρόνια 3 Μήνες πριν by Valo.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.091 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ