Μέτρα για την αιθαλομίχλη

Περισσότερα
10 Χρόνια 5 Μήνες πριν #115028 από lefteris
Απαντήθηκε από lefteris στο θέμα Μέτρα για την αιθαλομίχλη

LEONAS έγραψε: Αν ειμαι ενοχλητικος τοσο να μου κοψουν και εμενα των κωλο αλλα
προτου γινει αυτο σιγουρα θα κοψουν αυτους που οταν αναβει και σβηνει
το φουρφουρι και βγαζει δηλητηριο ο λεβητας φαινεται απο μακρια τι καιει.


Είσαι σίγουρος οτι έτσι ακριβώς γινεται στο Ελλἀvtα και έτσι δουλεύει το κράτος τόσα χρόνια ? Εδώ κοντέυουν να μπούν στο σπιτι μας (μάλλον έχουν ήδη μπεἰ ) και μας ζητούν να αποδείξουμε πως ζεσταινόμαστε (έχεις αέριο - όχι ? - για φέρε το λογαριασμό της ΔΕΗ να δώ πήρες πετρέλαιο φέτος ή καις ρεύμα - Τι ? τίποτε από τα παραπάνω - Ένοχος .... ) λες να μην κατἀλαβαν την χαζομάρα με την αύξηση της φορολογίας στο πετρέλαιο και την απώλεια εσόδων (στο μεταξύ οι οικονομικοί επιτελείς έκαιγαν κάρβουνο 24ώρες τη μέρα, 365μέρες το χρόνο).

Απο κάπου πρέπει να αναπληρώσουν τη χασούρα - να κανουν τη μάζα να νοιώθει ενοχές για την καύση βιομάζας - να πληρώνουν τέλη εκπομπών CO2 - κ.α. πολλά ακόμη.

Χθές είμουν Αθήνα και μιλούσαμε για τα παραπάνω και κάποιος επέμενε ότι με το Φ.Α. είναι 50% ποιό οικονομικά. Όταν τον ρώτησα αν το υπολόγισε ο ίδιος ή το ''άκουσε''. Η απάντηση ήταν ότι έτσι ήξερε...

Δεν ασχολείται πλέον ο κόσμος και τα δέχεται όλα...

Βρεγμένη σανίδα λοιπόν και αν θέλουν ας έρθουν...

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 5 Μήνες πριν #115036 από manos2003
Απαντήθηκε από manos2003 στο θέμα Μέτρα για την αιθαλομίχλη
και αυτή που βγάζουν αυτούς τους νόμους που ρυπαίνουν όλοι την ατμόσφαιρα με την βρόμα τους γιατί δεν σκέφτονται να κάνουν το πετρέλαιο 80 λεπτά το λίτρο και το ηλεκτρικό 50% κάτω η κιλοβατώρα

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 5 Μήνες πριν #115046 από soureal
Απαντήθηκε από soureal στο θέμα Μέτρα για την αιθαλομίχλη
Ψυχραιμία αδέρφια.

Μου θυμίζει την κάρτα καυσαερίων που τη βγάζουμε μόνο τη χρονιά που περνάμε κτεο. :P

Τους νόμους τους αυτοί, την δουλειά μας εμείς.

θυμηθείτε ότι αν δεν συνεργαστεί κανείς, δεν μπορούν με τίποτα να το εφαρμόσουν.

Στην αρχή ίσως πέσει κανα πρόστιμο για να το πούνε τα κανάλια και μετά θα ξεχαστεί και θα πάει να κάνει παρέα στο νόμο για το κάπνισμα. B)
Last edit: 10 Χρόνια 5 Μήνες πριν by soureal.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 5 Μήνες πριν #115047 από nikos-a
Απαντήθηκε από nikos-a στο θέμα Μέτρα για την αιθαλομίχλη
Αντιγράφω από το thestival.gr

"Μόνο σε ακραίες περιπτώσεις αφορά η πρόβλεψη για τον περιορισμό της χρήσης των τζακιών, διευκρινίζει το ΥΠΕΚΑ σε ανακοίνωσή του με αφορμή δημοσιεύματα για το σχέδιο ΚΥΑ σχετικά με τα έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης επεισοδίων αιθαλομίχλης.

Συγκεκριμένα, όπως ξεκαθαρίζει το υπουργείο Περιβάλλοντος, η πρόβλεψη για διακοπή της χρήσης των τζακιών και η σύσταση για χρήση εναλλακτικών καυσίμων και πηγών θέρμανσης, αφορά σε ακραίες περιπτώσεις εμφάνισης ιδιαίτερων υψηλών συγκεντρώσεων (με βάση την περσινή εμπειρία 1-2 φορές) και αφού έχουν εξαντληθεί όλα τα άλλα προληπτικά μέτρα.

Σύμφωνα επίσης με το ΥΠΕΚΑ, προβλέπεται και πρωτίστως θα εφαρμόζεται σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, η διακοπή της λειτουργίας των εγκαταστάσεων κεντρικής θέρμανσης, με εξαίρεση τα κτήρια περίθαλψης και κοινωνικής πρόνοιας.

«Πρέπει να καταστεί σαφές ότι υπάρχει εμπιστοσύνη στην ωριμότητα και την υπευθυνότητα των πολιτών και η αποτύπωση του συγκεκριμένου μέτρου έχει προληπτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αφορά στην εφαρμογή αστυνομικών μέτρων», τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Επισημαίνεται ακόμη ότι η προωθούμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση πηγάζει από την ανάγκη ύπαρξης ενός εργαλείου λήψης μέτρων για την προστασία του πληθυσμού και αποτελεί τη δεξαμενή των μέτρων τα οποία «επιλεκτικά και όχι απαραίτητα σωρευτικά» μπορεί να ληφθούν σε ένα έκτακτο επεισόδιο, ανάλογα με την έντασή του.

Τα επίπεδα για τη λήψη μέτρων σε σχέση με την υγεία των πολιτών βασίζονται σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, σε επιστημονικό πόρισμα της Επιτροπής Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης του υπουργείου Υγείας.

Με την έκδοση της απόφασης, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, επιτυγχάνονται:

- ο καθορισμός των επιπέδων συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων, πάνω από τα οποία πρέπει να λαμβάνονται μέτρα για την προστασία της υγείας των πολιτών,

- ο προσδιορισμός των μέτρων που δύνανται να αποφασίζονται κατά περίπτωση (σύμφωνα με όσα περιγράφονται στα σχετικά άρθρα της ΚΥΑ),

- η ενημέρωση και η προστασία του πληθυσμού για τα επίπεδα συγκεντρώσεων αιωρούμενων σωματιδίων, αλλά και για τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται από τους ίδιους τους πολίτες για την προστασία της υγείας όλων,

- και ο συντονισμός του κρατικού μηχανισμού σε περιπτώσεις επεισοδίων."

Τώρα προσπαθούν να μαζέψουν την μ...α που σκέφτηκαν, αφού είδαν ότι δεν είναι δυνατό να πεθάνει από το κρύο ο κόσμος, παρότι καίει αυτά που το ίδιο υπουργείο πριν μερικές μέρες χαρακτήριζε νόμιμα (καυσόξυλα, πέλλετ).

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 5 Μήνες πριν #115052 από Fokion
Απαντήθηκε από Fokion στο θέμα Μέτρα για την αιθαλομίχλη
Δικηγόρος του Διαβολου.

Το μετρο στοχευει αυτους που καινε παλλετες mdf ξυλο θαλασης και τελος παντων ΟΤΙ βρουν ΜΗ "φυσιολογικό", βασικη αιτια της μολυνσης...
Αλλα βεβαια απο την αλλη ειναι ΤΟΣΟ ασχετοι που δεν ξερουν οτι αυτο πρακτικά δεν ελεγχεται και εγιναν ο περιγελος....

( το περι πετρελαιου στα 80 λεπτά ειναι μια αλλη κουβεντα... κατ' εμε απιθανη τιμη να ξαναγινει )

ENERGY GP 8000 (X2) εφυγαν - απολυτα ευχαριστημενος
www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...mid=144&limitstart=0
ECOSPAR AUGIRA 23KW NEW ENTRY....
www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=59591&Itemid=384
Last edit: 10 Χρόνια 5 Μήνες πριν by Fokion.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 5 Μήνες πριν #115054 από lefteris
Απαντήθηκε από lefteris στο θέμα Μέτρα για την αιθαλομίχλη

manos2003 έγραψε: και αυτή που βγάζουν αυτούς τους νόμους που ρυπαίνουν όλοι την ατμόσφαιρα με την βρόμα τους γιατί δεν σκέφτονται να κάνουν το πετρέλαιο 80 λεπτά το λίτρο και το ηλεκτρικό 50% κάτω η κιλοβατώρα


Φόροι τσιγάρων σύνολο περίπου 83%
Φόροι καυσίμων σύνολο περίπου 50%

xωρίς να προσθέσουμε φορολογία επιχειρήσεων, κτλ είμαστε πρώτοι στην Ευρώπη.

Όχι μόνο δεν σκέφτονται να μειώσουν τη φορολογία (επειδή δεν εισπράτουν αυτά που πρέπει) αλλά κάνουν αντιθέτως πάντα το πιο εύκολο, να την αυξήσουν για να καλύψουν ενδεχομένως την όποια χασούρα :evil:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.083 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ