Εναλλαγή νερών χρήσεως μπόιλερ - ηλιακού

Περισσότερα
10 Χρόνια 11 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 11 Μήνες πριν #99476 από jnet

AngelsGR έγραψε:

jnet έγραψε: Βεβαια την 2η σερπαντίνα θα μπορουσες να την εχεις πανω στον λέβητα pellet και απλά θα ήθελε μια εντολη για να παρει μπροστά ο λέβητας.
Μιλάω πάντα για διαχείριση ΖΝΧ το καλοκαίρι και τις ερωτήσεις τις κάνω για μένα που εχω μόνο 4τμ ηλιακούς και είναι αρκετές οι ημέρες που δεν εχω ζεστό νερό λογω συννεφιάς.
Αλήθεια ποιό είναι το Δοχείο αδράνειας-TankinTank που εχεις βάλει και πόσο κοστίζει?


jnet το δικο σου boiler ποσα λιτρα ειναι?? Και εγω εχω 4τμ συλλεκτες και boiler 300lt και εχθες με θερμοκρασιες 26C και λιγη συννεφια με το ζορι καναμε 3 ατομα μπανιο!!


Στον Ηλιακό εχω ενα 160αρι επάνω από τους συλλεκτες οπως λες εσυ οτι θέλεις να το κάνεις.

gatos20vt έγραψε: Εσύ τι ακριβώς έχεις? Έχεις ηλιακό βεβιασμένης κυκλοφορίας? Έχεις δοχείο αδράνειας? με ποια συνδεσομολογία? ο λέβητας το χειμώνα δουλεύει συνέχεια? Ο θερμοστάτης δίνει εντολή στον κυκλοφορητή η στο λέβητα?


Επιπλέον εχω 2 80αρια boilers: το ενα συνδεδεμενο πανω στο λεβητα πελλετ απευθείας και ενα πάνω στο κυκλωμα των σωμάτων του κάτω διαμερίσματος.



Μου εχει τρυπήσει το 1ο boiler και ψάχνω να δω τι λύση θα κάνω από εδώ και πέρα. Ο λέβητας pellet είναι 20kw ο οποίος είναι οριακός ως προς τις απαιτήσεις πανω από -5οC εξωτερικής θερμοκρασίας και αν έμενα σε αυτόν ισως θα επρεπε κάποια στιγμή να δώ ενα δοχείο αδράνειας ομως επειδη ισως μου εγκριθεί ενα "εξοικονομώ κατ οικον" ο λέβητας θα γίνει 26kW οπότε ισως να μην πάρω δοχείο αδρανειας.
Προσανατολίζομαι σε 1η φάση να χρησιμοποιησω το 80αρι του κάτω διαμερισματος προς αντικατάσταση του τρυπημένου και να δίνω ΖΝΧ σε ολα από εκεί μια και οι αναγκες στο κατω διαμερισμα είναι περιορισμένες(1 ατομο).

Εννοείτε οτι η εναλλαγή των πηγών γινεται χειροκίνητα μεχρι στιγμής και φυσικά και αυτό το κοιτάω πως θα το αλλάξω.

Κοστίζει τόσο να είσαι ειλικρινής όταν είσαι ευφυής! Είναι σαν να είσαι τίμιος όταν είσαι φιλόδοξος.
Last edit: 10 Χρόνια 11 Μήνες πριν by jnet.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.073 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ