Αγριαγκινάρα: το μέλλον στο οικονομικό καύσιμο
- egglezos
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
Τον τελευταίο καιρό δοκιμάζουμε καύση με 4 διαφορετικές προσμίξεις αγριαγκινάρας και παρακολουθούμε τα αποτελέσματα τους.
Σημειώστε ότι δεν ελέγχουμε το καύσιμο, ούτε είμαστε εργαστήριο δοκιμών καυσίμων οπότε μή με ρωτάτε αποτελέσματα και στοιχειομετρίες...εμείς ότι κάνουμε το κάνουμε για να βελτιώνουμε τους λέβητες μας και να ξέρουμε πώς συμπεριφέρονται στα "νέα" καύσιμα...
It would be possible to describe everything scientifically, but it would make no sense; it would be without meaning, as if you described a Beethoven symphony as a variation of wave pressure. - Albert Einstein
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- κοκκιναβα
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Premium Member
- Δημοσιεύσεις: 91
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 4
stratis 1 έγραψε: Η καλλιεργεια αγριαγκινάρας γινεται μονο για βιομαζα η πουλατε και τις αγκιναρες της καλλιεργειας?
Γιατι 500 κιλα ανα στρεμμα δεν ειναι σοβαρο κερδος
καλημερα Στρατη,
οι Αγριαγκιναρες δεν εχουν καρπο τον οποιο θα μπορουσαμε να πουλησουμε.Χρισημοποιηται αποκλειστηκα για ζοωτροφες σε πρασινη μορφη με 80-90% υγρασια και βιομαζα ξερη που μαζευετε τον αυγουστο με 12-15% υγρασια για καυσιμη υλη.
Τα 500 κιλα ανα στρεμα μπορει να σου φαινονται λιγα, 1000 κιλα αγριαγκιναρα κοστηζουν συμερα σαν Βιομαζα αναλογα την περιοχη, γυρω στα 40-50 ευρω ο τονος( καθαρα για τον αγροτη ).Δηλαδη 20-25 ευρω τα 500 κιλα( στρεμα).Δειξεμου σε παρακαλω τον ΑΓΡΟΤΗ, ο οποιος βγαζει απο ΞΕΡΙΚΑ-ΑΓΟΝΑ και ΞΕΠΛΕΙΜΕΝΑ χωραφια, χωρις λυπαζματα,φαρμακα,βολτες με το τραχτερ του και την δυσκοσβαρνα-ρυπερ-καλλιεργιτη-ΛΥΠΑΣΜΑΤΟΔΙΑΝΟΜΕΑ, τα αναγραφωμενα χρηματα με μια καλλιεργεια ανα 10-12 χρονια.
Αν βεβαι θελει καπιος χωρις δουλεια και απο το καφενειο να γινει πλουσιος με τα 100 στρεματα που διαθετει,........τοτε αυτη η καλλιεργεια δεν κανει για αυτον.
κυριακη
Κυριακη Παπαδοπουλου
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- κοκκιναβα
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Premium Member
- Δημοσιεύσεις: 91
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 4
xrysafis72 έγραψε:
κατα αυτα που εχω δει στο βιντεο σας βλεπω οτι εχεται χωριση την γραμη σε 3 μερη:κοκκιναβα έγραψε:
xrysafis72 έγραψε:
μπραβο και σε ανωτερα .αντε να ξυπναει η αγροτιακοκκιναβα έγραψε:
xrysafis72 έγραψε: οτι αγροτικο υπολειμα μπει στο πριονιδι εχει σοβαρα καταλειπα στην καυση!!!
να το προσεξης αυτο φιλε και συναδελφε (αγροτη)!!!
εγω δεν κατεβαζω το κοστος (τιμη)στο πελλετ με αναμειξης.να σκεφτης εγω που κατασκευαζω πελλετ για ιδιοχρησεια και καμια φορα που κανω μιξης για περισοτερα κιλα ,στο τελος βριζω τον εαυτο μου.
ενας μακεδονας απο δραμα!!!
Καλημερα Χρισαφη,
κατα αρχην ειμαι συναδερφισα Αγροτησα και λεγομε κιριακι.
Με αυτα που γραφης, πιστευω πως εκανες μια περιιγιση και γνωριζης το τι παραγουμε.(οχι σαν καπιουσ αλους)
Σπειραμε λοιπον μια αρκετα μεγαλη εκταση αγριαγκιναρας, για να παραγουμε φθηνο καυσημο.
Εχουμε προσβαση σε πριονιστηριο, απο το οποιο προμηθευομαστε μια α ποροτητα απο διαφορα πριονηδια .
Στην πορεια των τεστ που καναμε, εχουμε δοκιμασει και ρυγανη η οποια δρα πολυ καλά σαν συνγκολιτικο, (οι γειτονες πιστευουν πως τρωμε καθε μερα μπριζολες)μια και η λιγνήνη απο το πριονίδι δεν αρκεί.(μετα απο το ξυραντήρη στους 350-450 βαθμους, χανετε το μεγαλητερο ποσοστο).
Πιστεψεμε πως χρειάστηκε πανω απο 5 μηνες, πολες ωρες στο Internet και αμετρητα τεστ, για να βρουμε την αναλογια στην μιξη.
Να μοιώσουμε το κλινκερ στο βαθμο που διαχειριζεται ο λεβητας χωρις προβληματα, ηταν ενα αλλο χρονοβορο κομματι.
Συμερα οσα παραγουμε ...τα πουλαμε.
Και εγω ξεκηνησα να βγαλω πελλετ για ζωοτροφη!εχω μια καλη εκταση απο τριφυλια και σογια και κριθαρια.
μπηκα και εγω στο τρυπακι να φτιαξω πελλετ για καυση, αλλα απο πολλες αποτυχειες καταλαβα οτι πελλετ βγαινη μονο απο ξυλο και μονο απο αυτο,οτι αλλο βαζουμε το βρισκουμε στο σκαφακι της καυσης!!!
θα ηθελα να σε συγχαρώ για την γραμμη παραγωγης που εχεται φτιαξη αν και πιστευω οτι εχεται πολλα περιτα εργαλια και καταναλωνεται τσαμπα ενεργεια,πιστευω οτι 90 αμπερ καταναλωση ειναι πολλα!!!
ποσα κιλα το 8ωρο μπορειται να βγαλεται?
Καλημερα Χρισαφη,
Δεν βλεπω πια μηχανηματα δουλευουν ασκοπα,....αλλα πολυ ευχαριστως να μου δωσεις ιδεες για καπια αλλαγη,..... θα την εξετασουμε.
Στα 80 αμπερ δουλευει σταδιακα οταν κανουμε τεστ για ποσοτητα παραγωγης. Το στανταρ ειναι 50-55 αμπερ που αντιστοιχη σε 500-550 kg/h(σε αλο βιντεακι το δειχνουμε) δηλαδη 1 αμπερ= 10 κιλα παραγωγη. παντα με την μιξη αγριαγκιναρας-πριονιδη και διαφορα συστατικα. Ολα παιζουν ρολο στην ποσοτητα.
Αν σε φερει ο δρομοσου καπια στιγμη προς το κιλκις, θα χαρουμε με την επισκεψησου.Μηπως μπορουμε να σου δωσουμε καποια ιδεα για καυσημη υλη.
1)στον σφυρομυλο το υλικο πεφτη σε κοχλεια(κανονακι)και μετα στο εδαφος!!!πιστευω οτι το κανονακι ειναι περριτο,μπορειται απο τον σφυρομυλο να το στηλεται κατευθειαν στον ταχιαναμεικτη(χαρμανιερα)οσο μακρια και αν ειναι!!!
2)στην μιξη το υλικο το βαζεται με το κλαρκ και το ριχνεται παλι κατω στο εδαφος.εδω θα μπορουσατε να το στηλεται κατευθειαν απο τον σφυρομυλο και με μια αναροφυση να βαλεται και το πριονιδη μαζι.
3)στην πελλετοποιηση πιστευω το πρωτο σιλο αναμονης με την ταινια ειναι περιττο μπορειται απο την χαρμανιερα με την ταινια να στηλεται το υλικο στο δευτερο σιλο πριν την πρεσσα.και τελος την ταινια απο την πρεσσα μπορειται να την βγαλεται και να ριχνεται κατευθειαν το πελλετ απο την πρεσσα στο καθαριστηριο!
μπορει να εχω και αδικο στην σκεψη μου αλλα καπως ετσι εχω σκεφτη να κανω και την δικη μου γραμμη παραγωγη.σημερα τελιωνω την χαρμανιερα και την φερνω στον χωρο μου.μπορει να μου πεις διαστασης χαρμανιερας,και ποσα κιλα εχει χωρητικοτιτα εχει και ποσο την αγορασατε
Αυτα τα γνωριζουμε Χρυσαφη και θα τα βελτιοσουμε στο κοντινο μελλον.
οσο για την χαρμανιερα,....την δικημας την κατασκεβασε ο συζυγος μου με το μηχανουργειο, αναλογα με τις αναγκες της γραμμης μας.
Δες και αυτο...www.xe.gr/epixeirisiaka/eksoplismos-viot...%7Cad-32772676.html# :woohoo:
Κυριακη Παπαδοπουλου
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- xrysafis72
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
- Δημοσιεύσεις: 641
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 64
και μολις τωρα την εφερα στο σπιτι μου!!!
την τιμη που την εχει ο συζηγο σου ειναι λογικη.καποιος εμπορας ζητουσε 11.500 ευρω γιατι εν λογο χαρμανιερα
το βραδυ θα ανεβασω φωτο στο πελλετ φτιαχτο μονο σου!!!
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- xrysafis72
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
- Δημοσιεύσεις: 641
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 64
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- xrysafis72
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
- Δημοσιεύσεις: 641
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 64
η εισοδος δωρεαν η εξοδος 50ευρο.κοκκιναβα έγραψε:
mastoras έγραψε:
κοκκιναβα έγραψε: Σε ολη την ευρωπη καινε αγροπελλετ. Δεν καταλαβαινω πως με τετοια ΚΡΙΣΗ, πολυ το παιζουν ακομα Πρινγκηπες και τους χαλαει εαν καθαρισουν τον Λεβητατους πιο συχνα.
Απο την αλλη μερια τους χαιρομαι, διοτη δειχνουν πως εχουν ακομα παραπανισια χρηματα για τον καπνοδοχο.
Αν σε φερει ο δρομοσου καπια στιγμη προς το κιλκις, θα χαρουμε με την επισκεψησου.Μηπως μπορουμε να σου δωσουμε καποια ιδεα για καυσημη υλη.
Κυριακή καλημέρα.
Συγχαρητήρια και πάλι για την προσπάθεια σας, οι κόποι σας σίγουρα θα ανταμειφθούν.
Εδώ θα πρέπει να πω πως δεν υπάρχουν πρίγκιπες σήμερα, αλλά κάτοχοι συσκευών θέρμανσης πέλλετ που έδωσαν ένα σκασμό λεφτά ο καθένας, εμπιστευόμενοι την εναλλακτική θέρμανση με πέλλετ. Είναι λογικό να θέλουν να χρησιμοποιούν όλοι το λεγόμενο "καθαρό" καύσιμο, όχι γιατί δεν επιθυμούν τους συχνούς καθαρισμούς, αλλά γιατί φοβούνται [λανθασμένα μεν] τυχόν βλάβες και φθορές στα καινούργια μηχανήματα τους.
Σε πολύ λίγα χρόνια όμως όλες αυτές οι αντιλήψεις θα αλλάξουν, όταν όλοι πλέον θα εξοικειωθούν με το πέλλετ, την καύση του, και τις ιδανικές ρυθμίσεις που χρειάζεται το κάθε μηχάνημα για το κάθε είδος διαφορετικό πέλλετ.
Υ.Γ. Η πρόσκληση νομίζω ότι ισχύει και για άλλους εκτός από τον xrysafis
καλημερα mastora,
Η πρόσκληση ισχύει για ολλους με ανοιχτη καρδια.
χαχαχ πλακα κανω ,να μην παρεξηγηθω
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.