Re:Οι τρέχουσες τιμές pellet

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #3900 από Dr.Raven

Nasikas έγραψε: Στις Βόρειες χώρες έχουν δημιουργήσει δεκάδες σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας απο βιομάζα και αφού γυρίσει στον στρόβιλο, ο ατμός οδηγείται σε τηλεθερμανση κατοικιών.
ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ μάζας που εμείς καίμε στους αγρούς ή πετάμε σε χωματερές.
Ούτε τα κλαδέματα της μίας τριανταφυλλιάς απο την αυλή δεν πετανε οι άνθρωποι. Τα πηγαίνουν σε κάδο βιομάζας.

Σχετικά με τον λιγνίτη όμως,τι να πω;.... θα ήθελες εσύ εργοστάσιο δίπλα απο το σπίτι σου;
Δυστυχώς έχουμε και εδώ το δόγμα.....not in my neighborhood....

Εδω φιλε μου, δεν θα διαφωνησω μαζι σου. Σωστη και η τηλεθερμανση, απο οτιδηποτε και αν προερχεται. Ποσο μαλλον δε, απο βιομαζα που ειναι φιλικη προς το περιβαλλον. Δεν ειμαι δα και κατοχος εκτασης με κοιτασματα λιγνιτη για να τον υποστηριζω! :lol: Ασε που ενα απο τα τρια κοιτασματα προς εκμεταλευση στο αμεσο μελλον, βρισκεται οντως στη γειτονια μου :( Οι τοπικοι οικολογοι, εχουν προβαλει σθεναρη αντισταση στο παρελθον στην εκμεταλευση του κοιτασματος. Αλλα τα γεγονοτα νομιζω τους εχουν ξεπερασει, γιατι με τοπικη ανεργια που προκαλει ανατριχιλα ποσες αντιστασεις να εχουν απομεινει στον κοσμο? Μια χαψια θα μας κανουν οι εργολαβοι ουτως η αλλως. Και αν η πεινα "βαρεσει κοκαλο", τοτε οποιονδηποτε συνδικαλησταρα της ΓΕΝΟΠ πατησει το ποδι του εδω για να - δηθεν - υπερασπιστει το περιβαλον, θα τον παρει με τις πετρες ο κοσμος! Οπως συνεβη και με τους τοπικους οικολογους οι οποιοι στην πλειονοτητα τους ειναι βολεμενοι συνταξιουχοι δημοσιοι υπαλληλοι, γιατροι, δικηγοροι και τα ρεστα.
Αυτα σκεφτομαι και μελαγχολω, τι ζωη θα κανουμε στο μελλον? Θα ζεσταινομαστε δηλαδη σχεδον τζαμπα απο τη μια, και θα πεθαινουμε απο καρκινο απο την αλλη? Πες μου εσυ... εχεις απαντηση σ' αυτο το ερωτημα?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #3902 από Dr.Raven

pantelis1973 έγραψε: Dr Raven,
μου δινεις την ευκαιρια μιας και εισαι κολημενος στην ηλεκτρικη ενεργεια, να σε ρωτησω κατι εαν γνωριζεις. Ειμαι κατοχος ενος Φ/β παρκου 20kw,και εχει καρφωθει στο μυαλο μου εδω και πολυ καιρο μια αυτονομη φ/μοναδα για την εξυπηρετηση των αναγκων του σπιτιου. Ειναι εφικτο για λειτουργια ολο τον χρονο?Εαν ναι το κοστος θα αξιζει την απεξαρτηση απο την Δεη?
Εαν ειμαι εκτος θεματος ας μεταφερθει σε ενα νεο τοπικ

Παντελης, ειλικρινα το κοστος μιας αυτονομης εγκαταστασης ειναι τοσο υψηλο (αν θυμαμαι καλα πανω απο 100.000 Ευρω) ωστε να δικαιολογειται μονον αν εχεις περισσευουμενα χρηματα η ψυχωση με τη ΔΕΗ, και να θελεις ντε και καλα να κοψεις το καλωδιο απο τη κολωνα. Αν το δουμε οικονομοτεχνικα, δεν πιστευω οτι θα μπορεσεις να το κανεις αποσβεση. Η Ελλαδα εχει τοσους πολλους πορους για παραγωγη ηλεκτρικης ενεργειας, που νομιζω οτι η ΔΕΗ η οποιοσδηποτε αλλος μελλοντικος παροχος θα εχει παντα το πανω χερι στο κοστος. Οπως το βλεπω εγω. Αν το δουμε και τεχνικα, οι συστοιχιες των συσσωρευτων που αποταμιευουν την ηλεκτρικη ενεργεια ειναι μεγαλος μπελας, καθως χρειαζονται ανανεωση καθε 4 με 5 χρονια. Που θα πετας ολο αυτο το μολυβι? Εαν αποφασισεις καποια στιγμη να αντικαταστησεις τα φωτοβολταικα πανελ με νεα υψηλοτερης αποδοσης η λογω βλαβης (ναι, ναι, δεν ειναι αφθαρτα, μπορουν να χαλασουν τοσο γρηγορα οσο και μια καινουργια τηλεοραση) που θα πεταξεις τα παληα? Μην νομιζετε οτι αυτα τα πανελ ειναι φιλικα προς το περιβαλον. Το πυριτιο απο μονο του, ειναι αχρηστο δεν ειναι ημιαγωγος. Απλα τα μορια του εχουν τελεια κρυσταλικη δομη (σχηματιζουν τελειους κυβους) και ετσι το "ντοπαρουν" πανευκολα με ατομα απο αλλες χημικες ενωσεις, οπως GaAs (Αρσενικουχο Γαλλιο) οποτε καθισταται ημιαγωγος. Και αντε η αμμος (πυριτιο) ειναι ενταξει. Ποσο φιλικο προς το περιβαλλον ειναι ομως το Αρσενικο? Το Γαλλιο? Τα πλαστικα σασσι των πανελ? Δυστυχως η τεχνολογια περι την εκμεταλευση του ηλιακου φωτος δεν εχει ωριμασει ακομη. Απο συσσωρευτες, ακουμε καλα νεα, οτι δουλευουν τωρα πανω στη "Γραφινη" αλλα θα αργησουν τα πρακτικα αποτελεσματα. Ισως και να αλλαξουν κατευθυνση στο μεταξυ, εκατο φορες το εχουν κανει μεχρι τωρα, μπουχτισα να διαβαζω ενημερωτικα e-mail. Να σου πω τι συμβαινει στην πραγματικοτητα? Η επιστημονικη ερευνα, εχει γινει αλλο ενα εργαλειο "σπεκουλας" (κερδοσκοπιας), στα χερια των "καταφερτζηδων" (managers σε πιστη Ελληνικη μεταφραση).
Τι να σου πω αλλο? Δεν ξερω, τα εχω χαμενα. Για το μονο που ειμαι σιγουρος, ειναι οτι η ανθρωποτητα εχει παρει ενα πολυ στραβο δρομο και θα συναντησει συντομα τη μοιρα της. Η μητερα φυση, εχει στο πιστολι της μεσα μια σφαιρα που γραφει επανω "ανθρωπινος πολιτισμος" και θα πυροβολησει πολυ πιο συντομα απο οσο θελουμε να πιστευουμε η μας κανουν να πιστευουμε οι "διαμορφωτες της κοινης γνωμης". Απο οπου και να προερχονται αυτοι.
Να βαλουμε μεσα και την παγκοσμια οικονομικη κριση που μαινεται? Που ειναι στην πραγματικοτητα ο 1ος παγκοσμιος οικονομικος πολεμος? Μεταξυ ΗΠΑ - Κινας - Ιαπωνιας - Γερμανιας και αλλων? Που θα καταληξει αυτο? Να δεις ποιος το εχει πει αυτο: "Πολεμος ειναι η συνεχιση της πολιτικης με στρατιωτικα μεσα". Ο Φον Κλαουζεβιτς?
Last edit: 12 Χρόνια 2 Μήνες πριν by Dr.Raven.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #3917 από dmtr
Θα συμφωνήσω και γώ με τον Dr Raven. Καλό το τζάκι αλλά όχι για κύρια θέρμανση, ειδικά αν είσαι >60.
Σε αυτή την ηλικία η γοητεία της χρήση του "αυτόματου κουμπιού" είναι ακαταμάχητη. Και άντε να έχεις πολύ καλές μονώσεις και να σου μειώνουν την ταλαιπωρία, αλλιώς ....φασκελοκουκούλωστα!!
Αυτό τον καιρό ρίχνω μια ματιά στις κινέζικες αντλίες θερμότητας και είναι να τρελαίνεσαι. Εδώ ζητάνε από 10.000-15.000€ για ένα πλήρες σύστημα με υπάρχουσα ενδοδαπέδια για 200 τ.μ. σπίτι και ο κινέζος ζητάει 4.000 με τα μεταφορικά και τα ασφάλιστρα, + 1.200 φόρους αντε και 1.000 εργατικά, σύνολο 6.200€. Τα εξαρτήματα του κινέζου όλα επώνυμα μεγάλων οίκων.
Τόση διαφορά ρε γ.....(μπιπ) γιατί να υπάρχει.
Τελικά αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία, σε όλους τους τομείς, μας βλέπω.... ή μάλλον δεν μας βλέπω καθόλου!!!

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #3941 από KERBEROS
Μία παρατήρηση σε όλα τα παραπάνω.
Η ηλεκτρική ενέργεια γενικά μπορεί να αποτελέσει λύση και σε θέματα θέρμανσης στο μέλλον, ιδίως εφόσον παράγεται από ΑΠΕ. Το μεγάλο της πρόβλημα είναι το κόστος, κι αν μιλάμε για την τελευταία της μορφή, πολύ μεγάλο. Στο εξωτερικό, οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι το ηλεκτρικό ρεύμα, ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, είναι πολύ πιο ακριβό από τη χώρα μας. Τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα το ηλεκτρικό ρεύμα, μέχρι να λειτουργήσει κάποτε ο ανταγωνισμός με τους ιδιώτες, συνεχώς θα ακριβαίνει.
Επειδή μάλιστα η χώρα μας είναι υποχρεωμένη τα επόμενα χρόνια να στραφεί στις ΑΠΕ για ηλεκτρική ενέργεια και να περιορίσει τη χρήση του λιγνίτη, μπορούμε όλοι να αντιληφθούμε εύκολα ότι προσεχώς η ετήσια αύξηση του ρεύματος της τάξης του 10% θα είναι κανόνας.
Μιλώντας λοιπόν θεωρητικά και αόριστα και όχι για τη λατρευτή χώρα που λέγεται Ελλάδα, μάλλον αιθεροβατούμε. Είμαστε τόσο πίσω σε υποδομές και οργανωση, ώστε, για να επιτευχθούν αυτά τα δύο, θα πρέπει να 'ματώσουμε' οικονομικά.
Κι όσο για τη θέρμανση στην Ελλάδα, καλό είναι να μην είμαστε εξαρτημένοι από μία μόνο πηγή αυτής. Σε μια χώρα, που δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει, όσο περισσότερα μέσα έχεις, για να θερμάνεις το σπίτι σου, τόσο το καλύτερο. Αποσβέσεις και εξοικονόμηση προγραμματίζονται στον άγιο τούτο τόπο με ορίζοντα το πολύ τριετίας. Ανάλογα με τις βουλές των κυβερνώντων θα προσαρμοζόμαστε. Μέχρι να γίνουμε κάποτε Ευρώπη, θα σκεφτόμαστε δυστυχώς κουτοπόνηρα ως ραγιάδες.

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #3943 από kostas1
Dr.Raven καλησπέρα.
Ενδεχομένως να έχουμε αντίθετες απόψεις αλλά αυτό γίνεται αφορμή για καλύτερη κουβέντα και με περισσότερα μέλη.Όσον αφορά για τον (μαζοχισμό) δεν θα χρησιμοποιούσα αυτή τη λέξη αλλά νομίζω ότι είναι ευκαιρία από όλους μας να μην μας βάζουν το χέρι στην τσέπη άλλο οι όλοι μεσάζοντες και μονοπώλια,νομίζω ότι είναι μια ευκαιρία να το δούμε όλοι έτσι και να απεξαρτηθούμε από τα τόσα (πρέπει) των προηγούμενων ετών.Για το θέμα της μόλυνσης και ευαισθητοποίησης του περιβάλλοντος θέωρω τον εαυτό μου έναν μικρό κρίκο της τεράστιας παγκόσμιας αλυσίδας και κάνω το καθήκον όσο μπορώ καλύτερα και δεν μπορώ να επηρεάσω την Κίνα και την Ινδία και όποιες άλλες χώρες οι οποίες παραβιάζουν τις συνθήκες.Στο προηγούμενο πόστ αναφέρθηκες πολύ ωραία και σε καλά παραδείγματα (Βόρειες χώρες) που αυτά πρέπει να μιμηθούμε και να πράξουμε.
Υ.Γ.Σε αυτές τις 10 τζιμινιέρες μένουν κάποιοι συνάνθρωποί μας δίπλα που όσο κάνω αλόγιστη χρήση ηλεκτρικού επιβαρύνω περισσότερο το περιβάλλον τους.Δεν ξέρω αν έχεις πάει Μεγαλόπολη αλλά το θέαμα όταν μπαίνεις στην πόλη είναι σοκαριστικό με την μόνιμη συννεφια πάνω από την πόλη.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #3945 από KERBEROS
Και κάτι που ξέχασα.
Dr.Raven καλωσήρθες στο φόρουμ. Χαίρομαι πολύ που σ' έχουμε στην παρέα μας και που αντιλήφθηκες αμέσως τη διαφορετικότητά της.

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.099 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ